Din tandläkare Sollentuna | Tandvård med patienten i fokus

Välkommen till ett modernt tandvårdscenter i Sollentuna. På vår klinik erbjuder vi tandvård för både barn och vuxna, där du som patient kan känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi är en modern klinik som tillhandahåller högkvalitativ utrustning och erfaren personal. Vi arbetar alltid med dig som patient i fokus och din upplevelse är viktig för oss. Du kan alltid vända dig till oss, vi erbjuder även akuttandvård.

Bettskena

Ett vanligt problem som existerar bland många personer är att man gnisslar tänderna om nätterna. En bettskena kan hjälpa dig att sluta gnissla tänder men kan även behandlas för tänder som sitter lite snett eller för långt isär. 

Delprotes

Med en delprotes kan du återfå de tänder som saknas. En delprotes består oftast av en metallkonstruktion, ett plastmaterial och proteständer av plast. Metallen gör protesen stabil och plastmaterialet ersätter förlorat tandkött. Delprotesen får stöd av kvarvarande tänder och hålls på plats med hjälp av klamrar. Protesen ser helt naturlig ut och kan även ersätta de främre tänderna. Med en delprotes kan du återfå ditt vackra leende, plus att det blir enklare att äta vanlig mat igen.

Kronor och broar

En krona är en konstgjord tand, oftast i porslin/guld, porslin/titan eller helkeramiska material, som sätts på den skadade tanden. En bro, även kallat en brygga, används när flera tänder saknas eller är skadade. När allt passar som det ska sätts kronan fast med hjälp av ett tandcement.

Tandimplantat

Ett tandimplantat är ett alternativ för dig som vill ha en tand som känns och fungerar precis som dina vanliga tänder. Det finns många sätt att ersätta förlorade tänder. En välbeprövad metod är att använda tandimplantat som förankras i käkarna. För att kunna fästa tanden måste tandläkaren borra ett hål i käkbenet där tanden sedan skruvas igenom en titanskruv. Tids nog kommer den nya tanden att växa ihop med käkbenet och fungera precis som en vanlig tand.

Rotfyllning

Behandlingen går ut på att tandläkaren borrar ett hål till rotkanalen, tar bort det som återstår av tandpulpan och rengör utrymmet från bakterier. Därefter utförs en rotfyllning, vilket innebär att rotkanalen fylls i med ett speciellt material. Ibland kan en rotbehandling och rotfyllning behöva utföras i flera steg på grund av komplikationer.

Tandborttagning

Att behöva ta bort en tand är aldrig roligt men ibland har du inget val. Det kan bero på flera orsaker, exempelvis att tanden är allvarligt skadad eller så infekterad att den inte går att rädda. Om just din tand behöver tas bort ser vi till att behandlingen blir så snabb och smärtfri som möjligt.

Tandskydd

Skydda dina tänder, ditt tandkött och munnens insida genom ett högkvalitativt tandskydd som är utformat speciellt efter just dina tänder. Om du har tandställning kan ett tandskydd se till att du inte skadar insidan av munnen. Tandskydd behövs även för att skydda tänderna vid vissa fysiska aktiviteter. Det är exempelvis vanligt att använda tandskydd vid utövandet av sporter där tänderna kan skadas. Det gäller bland annat för de flesta kampsporterna samt sporter som ishockey.

Kontakta oss för tidsbokning

Tandläkare Sollentuna

Ditt telefonnummer

 

Boka tid Akuttandvård